פרוליה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/12/2015 | 15:14 | מאת: ענת לויטל

ידוע שתופעת לוואי אפשרית שך לקיחת פוסלאן לאורך שנים עלולה לגרוםלפגיעה קשה בעצם הלסת. האם גם זריקות פרוליה גורמות לתופעה כזו? כך טוען רופא פה ולסת שלי.

נמק בעצם הלסת היא מחלה בעצם הלסת המתאפיינת בד"כ בחשיפת העצם דרך נגעים בחניכיים המלווה בכאבים או הפרשת מוגלה. דיווחים על תופעה זו קיימים במהלך השימוש בתכשירים הניתנים לטיפול באוסטאופורוזיס ע"י עיכוב התאים שמפרקים עצם כגון ביסופסאנטים (משפחת התרופות שאליה משתייכת פוסאלן) רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (במינון 60 מ"ג כל 6 חודשים). תופעה זו מתרחשת בד"כ לאחר פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי