תפעות לוואי ותגובות בין תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/08/2015 | 20:06 | מאת: מירה

שלום רב, אימי אשה כבת 77 הסובלת מלחץ דם גבוה ובעיות קיבה (הקאות) ועם קוצב לב, לוקחת מספר כדורים ביום,'נקסיום' בבוקר, אחרי חצי שעה 'מודל' ו'אטקן 16', בצהריים 'פלויקס', בערב שוב 'אטקן 16' ובלילה 'אמלו', בנוסף כפעמיים בשבוע טיפות עניים בשם 'טרוסופט' ו'אלפאגן' וכדור לשינה. לאחרונה הופיעו להם כתמים אדומים על העור, שנראים כמו כוויות קטנות, גירודים בזרועות,בנוסף נפיחות ברגליים ויובש בפה. השאלה מאיזה תרופה זה יכול להיות, מהרשימה שציינתי, איזה תרופה מומלץ להפסיק,או לאיזה להחליף. האם יכול להיות תגובות בין תרופתיות ברשימה הנ"ל, והאם מרווח הזמנים בניהם בסדר, תודה מראש.

05/09/2015 | 15:42 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מירה שלום, קודם כל, אפתח את תשובותי בכך שפורום זה אינו מחליף ייעוץ רפואי/ תרופתי ואינו ממליץ להחליף או להפסיק תרופות. חובה להיוועץ ברופא לפני כל שינוי תרופתי שמעוניינים לבצע. פורום זה אינו מיועד לזיהוי תופעות לוואי בטיפול תרופתי מורכב (כגון זה המתואר בגוף שאלתך)- יש ללכת לייעוץ ספציפי בנושא. בכל מקרה, התגובה שמתוארת,יכולה לנבוע מסיבות רבות, אחת מהן היא רגישות לטיפול התרופתי.יש להימנע מנטילת תרופות אליהן יש רגישות. על מנת לאבחן רגישות לטיפול התרופתי, יש להיוועץ ברופא. נראה על פניו שישנן תופעות הלוואי המתוארות משאלתך שיכולות להיגרם כתוצאה ממספר טיפולים תרופתיים, ולכן מומלץ להיוועץ ברופא המטפל או לפנות לרופא מומחה בנושא. בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי