פלביקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/07/2015 | 23:33 | מאת: אביב

שלום רב אימי בת 80 משתמשת מזה כחודש וחצי בפלביקס אחרי cva האם ידוע על תופעת לוואי לתרופה של דימום במערכת העיכול. הרופא טוען שיכול להיות דימום במערכת העיכול שקשור לפלביקס רק אם יש בעיה כלשהיא קודמת לשימוש בתרופה. אני שואל כי נמצא השבוע לאמא שלי דם סמוי בצואה ואני תוהה שמא זה יכול להיות קשור לפלוויקס. תודה

התרופה פלביקס הינה מעכבת הצמתת טסיות ומכאן פעילותה הפרמקולוגית במניעת אירועים תרומבואמבולים כמו התקף לב או שבץ וכן תופעת הלוואי השכיחה ביותר שלה שהינה דימום. הדימום יכול להופיע במערכת העיכול, על העור כהמטומה, כדימום באף, בשתן וכו'. כמובן שבמטופלים עם גורמי סיכון לדמם, הסיכון גבוה יותר. עם זאת בדיקת דם סמוי בצואה חיובית יכול להיות גם תסמין למחלות מעי דלקתיות, מחלות זיהומיות מסוימות במערכת העיכול ומחלות ממאירות. יש לפנות לרופא לבירור ולייעוץ בנוגע להמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי