שאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/06/2015 | 03:48 | מאת: דין

שלום ברצוני לשאול לגבי תרופה שעוזרת בכיווץ כלי דם ב פנים , אני סובל מפלאשינג בפנים כל בדיקות אנדוקריניות ונוירולוגיות תקינות קיבלתי מרופאים חוסמי בטא : דרלין , פרולול 10 מ'ג אך לא הרגשתי שום שיפור . א: האם מינון נמוך מדי וצריך מנון גדול יותר (או שזו אומר שהבעיה אינה מהפרשת יתר של אדרנלין)? ב : האם תרופת קלוניריט של חוסמי אלפא יכולה לעזור(רשום בעלון לצרכן של משרד הבריאות לטיפול בסומק פלאשינג ? אשמח לדעת אם יש שילוב של תרופות האלו או אחרים שאפשר להשתמש להרגעת מצב זה + גם כן משחות לעור שעוזרות בהתכווצות כלי דם ? טני מודה לך מקרב לבי על העזרה

הסמקה יכולה להיות תסמין של גורמים מגוונים ושונים כמו חום, הפרעות הורמנוליות, נוירולוגיות, אמציונליות, מחלות עור ועוד. תרופות מסוגים שונים, אלכוהול, תוספי תזונה ומזונות מסוימים עלולים גם הם לגרום להסמקה. הפרולול מתאים לטיפול בהסמקה אמוציונלית במיוחד אם היא מלווה בתסמינים נוספים כמו דופק מואץ ויובש בפה. . יש לנסות לאפיין את ההסמקה (האם מופיעה כתלות בפעילות/מזון/תרופה/מצב נפשי). הטיפול אמור להיות מותאם לגורם להסמקה ולכן ראשית יש לאפיין את הגורם. יש לפנות לרופא להמשך בירור.

02/07/2015 | 18:38 | מאת: דין

אם התופעה נוצרת מחום הרגשת חום בבית החזה ואז הפנים נצבעים באדום עגבניה , מה עלי לעשות ? האם יש לכך תרופה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי