זריקת פרוליה.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/04/2015 | 17:13 | מאת: יהושע אידה

אני מטופלת בזריקות פרוליה משנת 2013 זריקה כל חצי שנה הטיפול חמש שנים. יש לי אוסטרופוליזוס . אני אמורה לעקור שן עליונה מוגלתית בצד השמאלי של השן. לאחר מספר טיפולים בשן וקבלת אנטיביוטיקה השן עדיין מוגלתית. האם יש בעיה בעקירת השן ואו תופעות לואי בגלל הזריקה. זריקה רביעית קיבלתי ב-22.01.2015 . במשך הטיפול התחלתי לסבול מסינוטיסים בצד השמאלי.התגלה בסיטי האף סתום בצד השמאלי. אודה לכם על תשובתכם בהקדם. תודה אידה.

נמק בעצם הלסת היא מחלה בעצם הלסת המתאפיינת בד"כ בחשיפת העצם דרך נגעים בחניכיים המלווה בכאבים או הפרשת מוגלה. דיווחים על תופעה זו קיימים במהלך הטיפול בתכשיר פרוליה וגם בתרופות אחרות לטיפול באוסטאופורוזיס כמו ביספוספאנאטים. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (במינון 60 מ"ג כל 6 חודשים). תופעה זו מתרחשת בד"כ לאחר פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה. לשאלתך, יש לידע את רופא השיניים על הטיפול בתכשיר ולהיוועץ עמו בנוגע לדחיפות הטיפול ולמידת הפולשניות שלו.

07/08/2016 | 17:12 | מאת: דויקו פאני

שלום רב סיימתי טיפול בפורטאו לפני שמונה חודשים האים טוב ונכון להמשיך עם פרוליה? קיימים אצלי שלוש חוליות שבורות ושינויים ניווניים קשים בעמוד השידרה. בתודה פאני

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי