רוקסט פלוס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/03/2015 | 16:53 | מאת: שלמה

שלום, אני מטופל קבוע: בקונטרולוק 2X40mg+ליריקה 2X300mg+אוקסר 1X50mg+דרלין 2X40mg+פלאויקס 1X75mg+ליפיטור 1X40mg. כמו כן אני לוקח גם: ויטמין די 2X400U+ויטמיןבי12 2X1000mcg+קלציום ציטרט 1X1. עבור כאבי גב שאני סובל לעיתים קרובות המליץ האורטופד לקחת רוקסט פלוס 2X2 ליום.(בעבר קיבלתי ארקוקסיה 1X90mg ואסר עלי בגלל הפלאויקס).אשמח ללמוד אם קימת איזה שהיא אינטרקציה בין התרופות? תודה שלמה

מרבית השילובים תרופתיים עלולים לגרום להשפעות גומלין במידה זו או אחרת. לפני מתן שילוב תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון שבשילוב. בשילוב התרופות שציינת תתכנה השפעות גומלין בין תרופתיות אולם הן תיאורטיות/ אינן חמורות ואינן מחייבות שינוי במשטר הטיפולי. טיפול ברוקסט המכיל קודאין בשילוב עם ליריקה עלול להגביר את האפקט הסדטיבי של שתי התרופות, יש לקחת בחשבון בעת ביצוע פעילויות הדורשות ערנות וריכוז כמו נהיגה. כאשר נוטלים מספר רב של תרופות עולה הסיכון לתופעות לוואי ולכן מומלץ להיוועץ תקופתית עם הרופא להערכת הטיפול התרופתי וביצוע שינויים בהתאם לצורך. בנוסף, במידה ובמהלך הטיפול חלה הרעה בהרגשתך, יש ליידע את הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי