השפעת כדורים ללחץ דם על גלי חום של גיל הנעבר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/03/2015 | 15:27 | מאת: אופירה

שלום, מזה כחודשיים לוקחת 10 מ''ג VASODIP פעם ביום,וכן CARDILOC 2.5 מ''ג פעם ביום. שמתי לב שגלי חום האופייניים לגיל המעבר שהלכו ונעלמו אצלי, לאט לאט, חזרו פתאום והם כ-3-4 פעמים ביום. האם יש קשר?????

יתכן וניתן ליחס את גלי החום לתחילת הטיפול ב-Vasodip בשל היותו מרחיב כלי דם. ככלל אם התופעות התחילו בסמיכות לתחילת טיפול או שינוי תרופתי (עלית מינון) או נעלמות עם הפסקת טיפול/הורדת מינון, עולה הסבירות שניתן ליחסן לטיפול התרופתי. תופעת גלי החום עלולה להיות תסמין למגוון מצבי מחלה כמו מחלות תירואיד, סוכרת מחלות אוטואימוניות, התקפי חרדה ועוד ולכן אם אין שיפור בתסמינים או יש הרעה בהרגשתך, פני להיוועץ לרופא על מנת לשלול גורמים אחרים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי