כדורי שינה טבעיים עם כדורי הרגעה ורטלין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/01/2015 | 20:52 | מאת: מתן

שלום וברכה! הנני סטודנט אשר בזמן תקופת מבחנים לוקח שני כדורי וייפקס של 75 מ"ג בבוקר ובנוסף, שני כדורי ריטלין LA של 20 מ"ג 1 בבוקר ו-1 כעבור 6 שעות. האם אפשר יום לפני מבחן לקחת גם כדור אחד של דורמינול לילה (כדור שינה ללא מרשם) כחצי שעה לפני השינה? תודה מראש, מתן.

לא ברור מפנייתך מהי תקופת הטיפול, האם הטיפול בויפאקס הוא קבוע ואיך משפיע עד כה הטיפול על מצב ערנותך. שילוב של מספר תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית כמו תרופות נוגדות דיכאון, ריטלין וולריאן (הרכיב הפעיל בדורמינול), עלול לגרום לסיכון מוגבר של תופעות לוואי כגון סחרחורת, טשטוש, ירידה בריכוז וערנות ועוד . שילוב של ריטלין ויפאקס גם עלול להשפיע על לחץ דם. במהלך הטיפול המשולב יש להיות בפיקוח רפואי ולפנות לרופא במידה וחלה הרעה בהרגשתך. בכל מקרה אני לא ממליצה ליטול את התכשיר דורמינול לפני מבחן, אם אינך מכיר את השפעתו עליך. בהצלחה במבחנים!

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי