אופן ותיזמון לקיחת תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/06/2014 | 12:45 | מאת: טוביה

שלום לכם. אני לוקח תרופות מרשם כרוניות בוקר וערב. בוקר: גלוקומין 850 מ"ג (סכרת). סימבקסון 20 מ"ג (שומנים בדם וכולסטרול). ערב: גלוקומין 850 מ"ג (סכרת). מיקרופירין 100 מ"ג (בעקבות הסכרת). אלוריל 100 מ"ג (חומצה אורית). בזפיברט 400 מ"ג (שומנים בדם וכולסטרול). אוקסאאר 50 מ"ג (חלבון בשתן). ציפרלקס 10 מ"ג (חרדה). האם עליי לשנות את אופן לקיחת התרופות לשם הגדלת היעילות שלהם?

זמני הנטילה של תרופות מסוימות עשויים להשפיע על יעילות הטיפול או על תופעות הלוואי למשל חלק מהתרופות מקבוצת הסטטנים כמו סימבקסון מומלץ ליטול בערב להשגת יעילות מרבית, במקביל כדאי להעביר את נטילת הבזפיבראט בבוקר. גלוקומין, אלוריל ואספירין מומלץ ליטול עם/לאחר ארוחה כדי להימנע מתופעות לוואי במערכת העיכול. תרופה שמקשה על ההרדמות בד"כ מומלץ ליטול בבוקר ותרופה שמשפיעה על הערנות מומלץ ליטול בערב, מועד נטילת תרופות ללחץ דם (גם אם ניתנות להתוויה אחרת כמו חלבון בשתן או מניעת אירועי לב) לעיתים יש לקבוע בהתאם לערכי לחץ הדם ובמידה וגורמות לסחרחורת וירידה בל"ד בשינויי תנוחה מומלץ ליטול בערב. באופן כללי קביעת מועדי נטילת התרופות צריכה להתאים לסדר יומך על מנת להבטיח היענות מרבית לטיפול. כדי לסדר את מועדי נטילת התרופות באופן המיטבי עבורך מומלץ להיוועץ עם הרוקח המנפק.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי