אקספורג' ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/12/2018 | 22:13 | מאת: דב

בהחתלה קיבלתי אקספורג' 5/160 ולאחר זמן ראיתי שיש לי בצקת ברגל ימין . כעבור כמה חודשים קיבלתי את התרופה 10/160 ומאז יש לי בצקות רציניות ב 2 הרגליים . איך מתגברים על הבעיה ? להחליף תרופה ? האם יש תרופה ללא גרימת בצקות ? תודה

התכשיר אקספורג' מכיל שתי תרופות (מקבוצות פרמקולוגיות שונות), המיועדות להורדת לחץ דם: valsartan אנטגוניסט לרצפטור אנגיוטנסין ו-amlodipine חוסם תעלות סידן. בצקות בגפיים הינה תופעת לוואי שכיחה תרופות ממשפחת חסמי תעלות סידן בכלל וביניהן amlodipine. שילוב עם תרופות מעכבות אנגיוטנסין יכול להפחית את חומרת הבצקת מחוסמי תעלות סידן (בטיפול המוזכר קיים מרכיב ה-valsartan). הבצקת הינה תלויית מינון והפחתת מינון של חוסם תעלות הסידן יכולה לשפר את המצב (כפי שתיארת עליית מינון החמירה). מומלץ לפנות לרופא כדי לדון איתו במשטר המינון המתאים לאיזון לחץ הדם שלך תוך מזעור תופעות הלוואי מהתרופות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי