תופעות לוואי בתרופות clopidexcl 75 וביסופרולול פורמראט אינובמד 2.5 מ"ג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/04/2017 | 10:13 | מאת: דנה

שלום לפני שנה אבי עבר ניתוח מעקפים ולאחריו התחיל לקבל את התרופה clopidexcl 75. בנוסף הוא מקבל תרופה בשם ביסופרולול פורמראט אינובמד 2.5 מ"ג. ותרופה לזיכרון בשם אסנטה. אבי לא חזר לעצמו מאז הניתוח ורוב הזמן הוא עייף, מתלונן על קור ומתלונן על הרגשה כללית לא טובה. בחודש האחרון הוא ישן רוב הזמן. לחץ הדם שלו תקין, ערכי ההמוגלובין והברזל גם תקינים. האם אכן יש קשר ביו הרגשתו של אבי לתופעות הלוואי של התרופות? והאם יש תרופות אחרת עם פחות תופעות לוואי שאפשר להחליף במקום התרופות הנוכחיות? תודה

תופעת הלוואי של עייפות מקושרת בשכיחות גבוהה עם ביסופרולול, וכן עם אסנטה (אשר החומר הפעיל בה הוא Donepazil). מפנייתך לא צוין כמה זמן אביך נוטל את האסנטה ואת הביסופרולול, והאם הוא נטל אותם גם לפני הניתוח. כאשר תופעת לוואי מופיע בסמיכות לתחילת שימוש בתרופה מסוימת, עולה הסיכוי כי ישנו קשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתרופה. בנוסף , דמנסיה יכולה גם לגרום להפרעות בדפוסי השינה וביניהם שינה מוגזמת במהלך היום. לא ניתן לקבוע מהתיאור האם השינה המוגזמת נגרמת/מוחמרת מהטיפול התרופתי. יש לפנות לרופא על מנת לבדוק בצורה מעמיקה את הסיבה לתופעות הלוואי ועל מנת להתאים טיפול תרופתי מתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי