עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

07/06/2008 | 22:52 | מאת: יעלה

שלום רב, אני בת 19 ואני סובלת כמזה 8 חודשים לערך בעצירות/אי יציאות סדירות (גלילי צואה). התופעה מלווה בריבוי גזים (לאחר כל ארוחה, גם אם זה מעדן/ פרי/ פרוסת לחם), גרעפסים, תחושת צורך להתרוקן/ הרגשה לא נעימה בפי הטבעת/ כבדות/בטן נפוכה וכו'. מאז שאני ילדה אני סובלת מגזים ולכן ישנם מזונות שאני בכלל לא נוגעת בהם (כגון:חומוס, שתייה מוגזת, כרוב, קולורבי כו'). לצערי, כשהתחילה לי תופעת העצירות- הזנחתי אותה בתירוץ שזה יעבור עוד כמה ימים, שהרי גם בעבר סבלתי ממנה מפעם לפעם. אך כשהדבר לא הפסיק, ניגשתי לרופא המשפחה. הוא הפנה אותי לבדיקת בלוטת התריס. והיא יצאה תקינה- כשהכל בסדר. ניגשתי אליו שוב, והוא רשם לי מרשם לאבקה- "קונסיל" בטעם תפוז. עזרה לתקופה מסויימת. אך הרגשתי שמה שאני אוכלת- אחרי שעה-שעתים הכל יוצא. שהרי מה טוב בזה? איך הווטמינים והמינרלים החיונים לגופי נספגים ? ! ! ולכן, ניגשתי אליו שוב ודרשתי הפנייה לגסטרו. בינתיים התחלתי לטפל אצל מטפלת העוסקת ברפואה סינית. היו לי כבר 5 מפגשים שבהן טופלתי ע"י דיקור סיני בשילוב של צמחי מרפא- פורמולה בהתאמה אישית(במשך שבועיים) ובנוסף לכך נטילת 2 כדורים פעמיים ביום של "פסיליום". בהתחלה המטפלת שלי חשדה שהמקור לעצירות נובעת מחוסר הברזל (ערכתי בדיקות דם והן מעידות על חוסר ברזל במאגר, כמות נמוכה של ייצור תאי דם אדומים ולבנים). אך לאחר כמה חודשים, ביצעתי שוב בדיקות דם והברזל עלה. רק הייתה סטייה קלה בערך של כדוריות דם לבנות. יש לציין, כי אני אוכלת נכון ובריא. התפריט שלי מכיל פירות וירקות (מאודים וטריים), בעיקר עלים ירוקים- בגלל הברזל. שתיית מים מרובה. צריכה גבוהה של סיבים תזונתיים. קמח מחיטה מלאה בלבד (הן פסטות למינהים). אני לא שותה שתייה מתוקה, לא אוכלת חטיפים ומתוקים למיניהם וגם לא שותה קפאין ומאכלים עם שומן צמחי מוקשה (כגון: מרגרינה). המטפלת טוענת כיום, כי המקור לעצירות הכרונית הוא הכבד... הוא "שולח" אנרגייה חמה לקיבה, ולכן הצואה קשה. כי היובש של הצואה לא נובע מחוסר סיבים ולא חוסר נוזלים. כפי שצויין למעלה, קיבלתי הפנייה לגסטרו. שבוע שעבר היה לי תור. הרופא לא שאל אותי שום שאלות, מלבד הגיל שלי וכמה זמן נמשכת העצירות הכרונית. רק קרא את ההפנייה מהרופא המשפחה. בדק לי את הבטן. הוא טען שאין תרופה לעצירות מלבד לאכול הרבה-הרבה סיבים, לשתות המון מים ולהרבות בפעילות גופנית. שאלתי אותו אולי יש לי רגישות לגלוטן/לקטוז או שאולי זה בעייה מהכבד והאם יש בדיקות שרצוי לבצע על מנת לאבחן את התופעה..? הוא טען באופן מוחלט שאין לי רגישות לאחד ממרכיבים האלה ושזה לא מהכבד, וההשערה שלו שזה מעי עצל ולכן אי צורך לבצע בדיקות, גם לא בדיקה שמחדירים דרך פי הטבעת מצלמה שבודקת אם יש גוש(חשד לסרטן). כי הבדיקה הזאת לא בודקת את פעילות המעי... מבחינתו, אין פתרון. במילים אחרות :"למדי לחיות עם הבעייה שלך". מה עוד אני אוכל לעשות? האם ללכת לרופא מומחה פרטי? האם להמשיך בדיקור סיני (שהמחיר יחסית יקר לכל שבוע), ושההשפעה שלו לא ניכרת כל כך...? והאם אצת כלורלה (הממולצת ע"י המטפלת) תועיל לי?? אשמח לעזרה דחופה.

08/06/2008 | 15:59 | מאת:

היי יעלה, לגבי התיאוריה של הרפואה הסינית על עצירות, קטונתי. אני לא מבינה בזה. בכלל וקשה לי להתמודד עם תיאוריות מעורפלות כמו אנרגית חום מהכבד, וכו'. אני אישית מעדיפה נקודות מוצא מעשיות יותר, למרות שאני מאד מאמינה ביעילות של טיפולים תזונתיים, למשל, לעומת תרופות. אגב, את יודעת שכדורי פסיליום שנתנה לך המטפלת זה בעצם החומר של ה"קונסיל" ? .... בכל מקרה, הנושא של עצירות כרונית שייך היום לתחום של נוירו- גסטרואנטרולוגיה וזוכה לתשומת לב מרובה. יש במכוני הגסטרו בארץ מרפאות להפרעות תפקודיות של מערכת העיכול ולשם אני מייעצת לך לפנות. אני מצרפת לך קישור לדוגמה למרפאה של מכון הגסטרו באיכילוב: http://www.gastro.org.il/gastro_clinics/functional_disorders_clinic/187.htm בנוסף, אני מצרפת קישור למאמר מאלף בעניין, שם קראתי, למשל, משהו שלא ידעתי: שלא כל הסיבים התזונתיים טובים לעצירות, למשל פסטה מחיטה מלאה לא בטוח שטוב לך בכלל. http://www.ibs.org.il/article13.html חוץ מזה, עוד עצה אחת - מלבד הסיבים ושתיית המים, תקפידי גם על כף שמן זית ביום, על הירקות. הרבה בריאות

09/06/2008 | 21:39 | מאת: יעלה

תודה רבה על תגובתך, מקווה לטוב .