סרטן הכליה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

18/02/2013 | 10:39 | מאת: אורלי

לדר ברגר שלום רב! אני מטופלת בתל השומר ,הייתי צריכה לעבור ניתוח בבקע בבטן והתבקשתי לעבור סי.טי בטן והבדיקה הראתה שיש גידול בכליה והתור לניתוח בקע נידחה כאילו בגלל הדחיפות לכליה עשיתי מיפוי כליות והתברר שתיפקוד הכליה הוא 14 אחוז ולכן דובר בהתחלה על צריבה אבל בסוף החליטו על כריתה של הכליה עברתי כבר טרום ניתוח והייתי כביכול מוכנה לניתוח אבל מה?נאמר לי שהתורים ארוכים והומלץ לי בכל זאת לעבור את ניתוח הבקע ואכן אני כבר שלושה חודשים כבר אחרי הניתוח ונמצאת בפ רשת דרכים ביום של ניתוח הבקע אני מקבלת בלי הכנה מראש תבואי מחר לניתוח הכליה הייתי מבולבלת ולא ידעתי מה לעשות ולמרות הכל הלכתי על הבקע. מה שמתריד אותי נאמר לי שאחרי כריתת הכליה נעשית בדיקה פטלוגית לכליה ויכול להיות ש 15 אחוז יתברר שזה לא גידול סרטני השאלה שלי האם אי אפשר לעשות ביופסיה ולעת שאכן זה סרטני? ואולי אין צורך לכרות? אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אני עבר של ניתוחים לא קטן אם מי אני יכולה להתייעץ? וביינתיים אני אפילו לא מעודכנת ממחלקת האורולוגיה למתי דחו לי את התור אודה לך מאוד על תשובה בברכה

18/02/2013 | 10:42 | מאת: אורלי

18/02/2013 | 11:23 | מאת: אורלי

תודה מראש

אורלי שלום, המתנה של 3 חודשים ויותר לניתוח זו באמת חלק מתחלואי המערכת כאן בארץ שכולנו צריכים להתמודד. לשאלתך, אני כן חושב שכדאי בסופו של דבר להוריד את הגידול גם אם יש סיכוי של 15% שיתברר שמדובר בגידול שפיר. הבעיה עם ביופסיה מעבר לכך שזו פרוצדורה נוספת הינה שתשובה שלילית לא בהכרח מוכיחה שאין ממאירות. מצד שני מדובר בניתוח די פשוט עם סיכון נמוך בסה"כ. בברכה ובריאות שלמה דר ברגר

20/02/2013 | 16:59 | מאת: אורלי

שכחתי לציין שתפקוד הכליה הוא 14 אחוז ובגלל הריבוי של ניתוחים שהיו לי בבטן נאמר לי שהניתוח יהיה צידי ודיי נבהלתי שזה כרוך בשבירת צלע לפי דעתך אני צריכה ללכת על זה ללא ביופסיה אני דיי דואגת דרך אגב מי שניתח אותי בבטן הוא האחד והיחיד דר בר זכאי והוא יעץ לי להתיעץ עם עוד אורולוג האם אני יכולה לבוא לתל השומר ולשוחח איתך? אודה לך על תשובה

מנהל פורום סרטן כליה