טיפול בסרטן כליה אצל קשישה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

19/11/2018 | 00:43 | מאת: מיכאל

אמי בת 91 הופנתה לסיטי עקב הימצאות דם בשתן.תוצאת הבדיקה מראה הימצאות סרטן בכליה השמאלית בקוטר5.7 סמ. לפני מספר שבועות היה לה התקף לב. עקב כך האורולוג אמר שאי אפשר כעת לבצע ניתוח אלא מעקב בלבד אחר הגידול. קראתי שיש טיפול בשם אמבוליזציה-צנתור העורק המוביל דם לגידול וכך להרוס אותו או לצמצם את מימדיו. הטיפול הזה גם נעשה ללא הרדמה כללית.האם לדעתך טיפול זה יכול להתאים למי שעבר התקף לב. .?

זה יכול להתאים. יחד עם זאת אני לא בטוח שזהו טיפול יעיל מספיק לגוש בגודל 5.7 ס"מ כדאי להתייעץ עם אורולוג בברכה

מנהל פורום סרטן כליה