סרטן כליות גרורתי עם גרורות בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

26/11/2017 | 16:38 | מאת: אוסי

שלום רב אימי עם סרטן כליה גרורתי בריאות הבנתי שיש תוצאות מעולות לשילוב התרופות אופדיבו+ירבוי אך הרופאה המטפלת אמרה כי אין אישור לחולי סרטן כליה לירבוי כרגע ואימי מקבלת רק אופדיבו (ניבולומב). אימי עברה לאחרונה לתרופה הזאת לאחר שהטיפול בסוטנט לא השפיע והגרורות גדלו. יש דרך להשיג את התרופה המשולבת? תודה

שלום רב, יש בהחלט הגיון לשלב בין התרופות לאור התוצאות שהתפרסמו לאחרונה למרות שזה הוכח רק במטופלים שלא קיבלו שום טיפל לפני כן. הבעיה היא שעבור ירבוי הקופה לא תשלם וניתן לקבלה רק אם תשלמו או שיש ביטוח פרטי. הטיפול שאמא מקבלת הינו הטיפול הסטנדרטי המקובל הנמצא בסל. בברכה

מנהל פורום סרטן כליה