בדיקת CT כליות ממש לחוצה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

26/06/2017 | 11:23 | מאת: יעל

שלום ד"ר עשיתי CT כליות לאחר אולטרסאונד שהיה תקין בעקבות נפיחות בבטן ואני מש לחוצה עד לתור לרופא הממצאים: בסיסי ריאות תקינים הכבד בגודל תקין פרט לתהליך היפורדנסי בסגמנט 4 של הכבד בקוטר 0.9 ס"מ לאחר הזרקת חומר ניגודי מתאים לתהליך ציסטי. דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים. כיס מרה אינו תופח. טחול לבלב ואדרנלים תקינים בגודל ומרקם. הכליות במימדים תקינים . מודגמת האדרה ניגודית תקינה אין עדות להידרנופרזיס . באספקט הקדמי אקזיופטי בלתי אחיד בקוטר 2.4 ס"מ בעל צפיפות ללא הזרקה HU39 לאחר הזרקה עובר הסתיידות , יכול להתאים לתהליך תופס מקום . לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום באגן ובמפשעות . מילוי פיתולי המעי הדקים תקין . תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דופנתיו שלפוחית בעלת דופן סדיר. רחם אינו מוגדל, ללא נוזל בבטן ובאגן בקע טבורי קטן מכיל שדומן פריטונאלי בלבד. מבנה גרמי תקין. לסיכום : חשד גבוה לתהליך תופס מקום בכליה הימנית , לקורולוציה עם בדיקה אורולוגית . תהליך ציסטי בכבד . שאר הבדיקה ללא מצא חריג . מה לדעתך הבדיקה אומרת ד"ר אני ממש לחוצה ? תודה על העזרה והקדשת זמנך.

שלום רב, קשה לי לענות באופן חד משמעי מה יש לך בכליה ואת צריכה לפנות לאורולוג בעניין. יחד עם זאת אני יכול להרגיע אותך, גם אם מדובר בממצא ממאיר שזו האופציה הפחות טובה, הפרוגנוזה שלך מצוינת ורוב הסיכויים שבמקרה זה תזדקקי לניתוח בלבד עם סיכויי ריפוי גבוהים מאד בברכה

מנהל פורום סרטן כליה