שטיפות-פה.

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

30/07/2015 | 14:32 | מאת: גיא.

שלום רב, ברצוני לשאול; קניתי "דקפינול -שטיפת פה" לפי המלצת רופאי לטיפול בחניכיים. סבבה אני רוצה לשמור למגר ולטפל., אבל תוך כדי קריאה באלון המצורף, ראיתי שרשום ש"יש לידע את הרופא אם קיימת הפרעה כלשהי בתפקוד הכליות או הכבד".. ?? !! ## מהי הסיבה לכך? מדוע ישנו קשר אפילו קטן בין שטיפה של הפה 30 שניות ולאחר מכן יריקתה החוצה, לבין כבד וכליות? הכבד והכליות שלי על פניו בסדר, אבל זכור לי שבעבר עכב שימוש ב"ראקוטאן" -לפצעי בגרות, הייתה ירידה קלה בתפקודם., איני מעוניין במקום לשפר ולרפות, להרוס ולקלקל דברים חשובים וחיוניים אחרים שוב. לכן רוצה להבין יותר את פשר העניין לפני השימוש בתכשיר. תודה מקרב לב!!

איני מכירה תופעות לוואי הקשורות לכבד או לכליות, אולי מדובר עך תופעות במינונים גבוהים במיוחד. תופעות לוואי מוכרות הן נימול בקצה הלשון בארץ תוארו 7 מקרי התעלפות לאחר השימוש בגל דקפינול, הסיבה אינה ברורה. הנושא נמצא בבדיקה של משרד הבריאות

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים