כתר חרסינה ללא מתכת

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

26/02/2013 | 15:21 | מאת: אורה

שלום, האם ניתן להדביק כתר חרסינה ללא מתכת בשן אחורית והאם הוא מספיק חזק (ללעיסה וכו').

27/02/2013 | 17:05 | מאת: ד"ר אבי גוסיס

שלום אורה! כתרים ללא מתכת ישנם סוגים שונים.ישנם כתרים מזירקוניה שהם חזקים מאוד ומתאים במיוחד לשיניים אחוריות.ניתן גם לבצע כתר שבסיסו מזירקוניה והוא מצופה בחרסינה מיוחדת המיועדת לכך. השיטה הנפוצה האחרת היא כתרי E-max .אלו כתרים המבוצעים מחרסינה דחוסה במיוחד שגם בהם יהיה אפשר לבצע את הכתר בשיטת הציפוי ע"י חרסינה מיוחדת או לבצע כל הכתר בדחיסה(משעושה אותו יותר חזק אך קצת פחות יפה) כמובן שלכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה,ועל הרופא המטפל האחריות להתאים את השיטה המתאימה ביותר למקרא הספציפי שלך.

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים