יישור ספציפי בשלב מוקדם מאוד

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

07/02/2016 | 11:52 | מאת: SaronM

בת 6, נפלו לה מספר שיני חלב קדמיות והתחלפו, אחת השיניים שהחלו לבקוע, רואים כבר מההתחלה שהיא צומחת באופן עקום. השן בתחילת הצמיחה, רואים רק כשליש ממנה, אך הרור שהכיוון הוא לא ישר. האם יש משהו שניתן לבצע במיוחד בשלב הזה, ע"מ לגרום לשן לצמוח באופן ישר? ברור שאפשר להמתין, ומקסימום בעוד מספר שנים לבצע יישור שיניים, אך אולי יש משהו שיש לבצע כעת, במיוחד שהשן עדיין בתהליך הצמיחה, פעולה שתעזור לה להתיישר כבר כעת (בינתיים רואים רק שליש ממנה)?

לא מבצעים יישור של שיניים לפני בקיעתן המלאה ובד"כ ממתינים לגיל מאוחר יותר. פני לאורטודנט לייעוץ, ישנם מיקרים שבהם שיניים יוצאות לא במקום בשל צפיפות ניכרת (יש לזכור שהקבועות הרבה יותר רחבות מהחלביות) ואז לעיתים מבצעים עקירות מודמות יזומות של שיניים חלביות ספציפיות כדי לפנות מקום לשן הקבועה. אבל כל מקרה לגופו ופעולה כזו חייבת להיות מרוכזת עי אורטודונט. בהצלחה

07/02/2016 | 16:04 | מאת: SaronM

אני מבין שיתכן שבהמשך השן תתיישר לבד, אבל טכנית (ותאורטית), אם היינו רוצים ליישר את השן הזו (ורק אותה), כבר כעת (כשהיא בתהליך הצמיחה, אם זה קל יותר, או בעוד כחודש כשהיא תבקע לחלוטין), יש אופציה טכנית לביצע תיקון שכזה כעת?

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים