נקודת מגע ודחיסת מזון (שאלה חשובה יותר מהקודמת. תודה)

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

17/02/2024 | 17:19 | מאת: איב

שלום, הרכיבו לי שתל עם כתר זירקוניה בשן טוחנת. אחרי ההרכבה הראו לי שבשני הצדדים כשמעבירים חוט דנטלי בין השיניים אז יש "טאק" כשהחוט נכנס או יוצא, כלומר יש נקודת מגע. למרות זה, מאז הרכבת הכתר, כמעט בכל ארוחה נדחס מזון בין הכתר לשן שלפניה, ואני צריך להשתמש בקיסם או בחוט (כמעט בכל ארוחה!) האם להשלים עם זה כי חוט דנטאלי באמת "עושה טאק", או שכדאי לתאם בדיקה מכיוון שעם כתר תקין לא צריכה להיות דחיסת מזון? אם זה משנה במשהו: הכתר מעט צר יותר מהשיניים שלידו (כנראה כדי להוריד מהשתל עומס בלעיסה). האם זה גורם לדחיסה? תודה רבה!

השתל הרבה יותר צר בנקודת היציאה מהחניכיים, בהשוואה לשן הטוחנת בעלת 2 השורשים שהיתה במקור ולכן ישנו פער בין היציאה מהחניכיים לכותרת, העלול להיות מוקד לדחיסת מזון. קיסם או מברשת, יפתרו את הבעייה

20/02/2024 | 00:31 | מאת: אביב

תודה רבה. האם זה אומר שצריך ללמוד לחיות עם זה ("ככה זה עם שתלים") או שניתן לעשות משהו כגון שיפור נקודת מגע (למרות שגם עכשיו העברת חוט עושה "קליק") או עיבוי הכתר באזור החניכיים?

כנראה שאין מה לעשות. אבל מחייב בדיקה

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים