דחיסת מזון ליד כתרים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

14/02/2024 | 00:19 | מאת: אביב

סיימתי יישור שיניים אינביזיליין, ומיד אחרי זה התקינו לי שני כתרים - אחד חדש על שתל, ואחד החלפת כתר ישן על שן. עכשיו נכנס לי אוכל ברווחים בין השיניים, אפילו שכנראה נקודות המגע טובות. 1. האם זה אמור להירגע עם הזמן (לדוגמה כששינייים שעברו יישור יתייצבו, אני חודשיים אחרי פלטה אחרונה)? 2. קרוב לחניכיים השיניים מתרחקות - רווח שבד"כ מכוסה בחניכיים, אבל בגלל העקירה כאן לא, האם לגיטימי להרחיב את הכתר (להוסיף לו חומר) ככה שיצמצם את הרווח בבסיס של השיניים, או שזה דווקא יפריע לניקוי? 3. אם נקודת המגע טובה זה סוגר את העניין או שצמצום רווחים שאחרי נקודת המגע יעזור במשהו? אם התשובות שונות לגבי הכתר שעל השתל לעומת הכתר שעל שן קיימת, אודה אם תציינו תודה

לצערי לא ניתן לענות באופן ספציפי. ככלל, לאחר יישור לוקח מס שבועות עד שהחניכיים מתייצבות בהתאם לתזוזת השיניים. שתל צר יותר משן טבעית ביציאה מהחניכיים, ולכן לעיתים יש מרווח באזור החניכיים, למרות קיומה של נק מגע תקינה

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים