שן שנותרה רק עם השורש בלבד

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

19/12/2023 | 13:26 | מאת: ינון

שלום ד"ר, בהמשך לתשובתך כמו שציינתי בשאלתי אליך, שן מס' 12 עברה טיפול שורש, מבנה, השחזה, והוכתרה אז בזמנו. כיון שהכתר היה כבר, והתיישן עם הזמן הוא נפל עם המבנה ויחד עם כל השן עצמה שהיתה כבר שבורה ונשארו דבוקים בתוך הכתר עצמו שנפל יחד איתם, וכמובן שאין שום השחזה כרגע כי לא קיים חומר שן בכלל, ומה שנותר מהשן ורואים אותו זה רק את שורש השן בלבד ולא מעבר. השאלה שלי במצב הנוכחי הזה שתארתי לך באופן מדויק, מה ניתן לעשות כשנישאר רק השורש ללא שן? והאם קיימות אפשרויות להימנע מעקירת השורש? תודה.

כמובן שמחייב בדיקה וצילום. אך באופן תאורטי. לא ניתן לשקם עג שארית שורש. הכתר לא יחזיק מעמד, כפי שהכתר עם המבנה בתוכו לא מחזיקים עם הדבקה. הפתרון הנפוץ הוא עקירה ושתל. במקרים בהם השורש מספיק ארוך ניתן לבצע פרוצדורה אורתודונטית של הבקעה מאולצת, משיכת השורש ואחכה ניתוח הארכת כותרת על מנת לקבל חומר השן המאפשר שיקום. כמובן שאפשרות זו תלויה באורך השורש, מבנה הסגר וכד,

26/12/2023 | 00:58 | מאת: ינון

שלום ד"ר, בהמשך לתשובתך מתאריך 21/12/2023 כמות השורש בשן מס' 12 עדיין אחוזהבעצם הלסת והאורך שלו (החלק שבולט החוצה) אם אני משווה אותו לשן הסמוכה עם שן מס' 11 זה בערך בין רבע לחצי השן הסמוכה האם עדיין ניתן לשקם את השן במצב הנוכחי ולהימנע מעקירת השורש?

לא ניתן לשקם על שורש בלבד. זה לא יחזיק. על מנת לקבל תמיכה יהיה צורך בהבקעה מאולצת (משיכה אורטודונטית) של השן ואולי גם הארכת כותרת. הכל כמובן בהנחה שהשורש מספיק ארוך

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים