כתרים מונוליט 6 קדמיות למטה ו 6 תחתונות מקדימה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

17/06/2023 | 18:19 | מאת: לבנה

שלום רב, עשו לי 12 טיפולי שורש ושיופים והנחת כתרים כרגע עם כתרים זמניים פלסטיק עליי. 6 שינים קדמיות למטה ו 6 למעלה. כעת צריכה לתת לרופא הערות לשינויים לפי רצוני. הטכנאי הציע לי לעשות עוד 2 שינים מכל צד שיראה יותר כי יש לי שם סתימות מהעבר וזה נראה שיניים עם סתימות שחור. יכול להיות שלפני 20 שנה עשו לי שם שורש אני לא זוכרת . השאלות שלי 1. האם עשו לי שורש לפני 20 שנה אפשר לראות בצילום ואולי לחסוך את הטיפול שורש כרגע? 2. האם לעשות טיפול שורש ושיוף השן לקטנה מאוד כדי להניח כתר זה "הצלת שיניים לעתיד". כי הן שיניים עם סתימות אבל השאלה אם כדאי כבר עכשיו לעשות את הכל מןנוליט אחיד או שאם יעשו לי את הכתרים איימקס מונוליט כעד בעתיד לא תהיה בעיה לעשות עוד שיניים בצדדים...? או שעדיף שיהיה בגשר אחד אחיד? אם כבר עושים אז לעשות עוד 8 שיניים זה יוצא בצדדים לחיןך מןשלם.האם זה בעייתי לאחר מכן לעשות התאמה או שבאמת עדיף כבר עכשיו לטפל בהן גם? או שאולי לגעת בשיניים מטופלות ולעשות שוב שורש ושיוף זה להרוס את השיניים הקיימות. אני לא בטוחה כמה הו חזקות הן קטנות ועם סתימות ורואים אותן בחיוך. אשמח לדעתך תודה רבה

17/06/2023 | 18:23 | מאת: לבנה

ושאלה נוספת..... יש ציפויים מדוע לא ניתן לעשות ציפויים כדי להתאים לכתרים שכבר עשה לי ..הוא טוען שזה לא יחזיק מעמד כמו כתרים האם באמת טיפול של כתרים הוא חזק יותר ומגן טוב יותר על השן מציפויים? שזה הטיפול הרציני יותר אבל אולי טוב יותר ויחזיק מעמד יותר . ושאלה נןספת האם חס וחלילה בעתיד יהיה שבר בשן אחת אצטרך להחליף גשר של 10 שינים מאחר וזה אחיד ומחובר ... ואולי באמת עדיף לעשות בנפרד מהגשר של ה 6 עןד 2 מכל צד בנפרד?תודה רבה

אם מבחינה אסתטית 6 נותנים פתרון מספק, חבל מאד לגעת בשיניים בריאות, גם אם י0ש בהן סתימות גדולות. כמו שהח0זיקו עד היום יכולות להחזיק עוד

אם להוסיף עוד שיניים ודאי ציפויים ולא לעשות טיפולי שורש והשחזה לכתר שלא לצורך

17/06/2023 | 19:23 | מאת: לבנה

תודה רבה על המענה. הןא טוען שעדיף עכשיו לפני שמזמינים את הכתר הקבוע. כבר לעשות אסתטי הכל ושזה לא יפה שרואים בצדדים עוד 2 שיניים מכל צד שלא יפה. יש בזה משהו אבל אולי אפשר לעשות ציפוי באמת וזה יכול להתאים לכתרים? מבחינת צבע ומראה?הוא ישר שלל אותי ואמר שזה לא יחזיק. פשוט הזדעזעתי מהמראה של השיניים שלי האמיתיות שהן משיופות קטנות קטנות ומפחדת להרוס או שמא להציל עוד 8 שיניים 2 מכל צד למטה ולמעלה שוב טיפולי שורש ושוב שיוף. השאלה אם עוד כמה שנים השיניים הללו יצטרכו טיפול והוא צודק כדאי להצילן כב רעכשיו? תודה רבה רבה לך

17/06/2023 | 19:36 | מאת: לבנה

השיניים שלי היו בריאות אך מכוערות עם רווחים ומעט עקומות ועשה עליהם 12 שורש בכל שן כי טען שגם אם בריאות זה טיפול שורש עדין נקודתי כדי להניח את הכתר ללא חשש והשיוף. אני מאוד מקוןה שלא עשיתי טעות על 12 שיניים קדמיות שהן משיופות וזה ממש מראה מפחיד. אני הייתי בהלם אחרי הטיפול. עכת אני עם הזמניות מתרגלת אליהן ואבקש שינויים שנראים לי. מאחר והוא טוען שאת הכתרים המונוליט איימקס שישים קבוע הוא שם עם דבק קבוע ולא יהיה ניתן לבצע שינויים . לכן נתן לי לחשוב אם כדאי לעשות עוד 8 שיניים בטיפול כזה שנעשה כתר קבוע כבר על 10 שינים למטה ולמעלה ולא רק 6. מקווה שהסברתי את עצמי ממש תןדה על דעתך המקצועית תודה רבה לך

כל מקרה לגופו, אך ככלל הנטייה הינה להשחיז מינימום ולנסות להימנע מטיפולי שורש... להוסיף עוד 8 שיניים, נראה לי חבל

01/10/2023 | 12:41 | מאת: לבנה

המון המון תודה לך. כרגע נכון לעכשיו אני לא עם הסופיות וזה נראה יפה לר כל כך רואים את הפנימיות רק את ה2 מלמלכה מכל צד אך הזמנתי צבע לבן מקווה שזה לא יבלוט יותר. אני בהחלט מתעצלת ואמנע לעשות עוד 8 שיניים אם זה לא קריטי ולארו מה שאמרה חבל לגעת בשיניים שהן בריאות יחסית .(יש להן סתימות מלפני 20 שנה )תודה רבה לך

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים