כאבים אחרי ציפוי לימנייט

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

03/01/2023 | 20:08 | מאת: פחדן

שלום דוקטור, לפני כשבועיים וחצי עברתי השחזה בשיניים והודבקו לי ציפויי EMAX. השיניים היו מאוד מאוד רגישות, אך רוב הרגישות ברובן עברה ( למעט מים קרים או אוכל חם, אגב זה נורמלי ?) עם זאת, ישנן 2 שיניים שאני לא מסוגל ללעוס עליהן מכאבים - בעת גירוי ( כמו צחצוח שיניים או לעיסה בטעות עליהן) הכאב מגיע עד האוזן ולא עוזב למשך שעות. אני ממש זקוק למשככי הכאבים. הלכתי לבדיקה פה בארץ, נעשה צילום פרונמי + צילום נשך והיה נראה שלא צריך טיפולי שורש. עם זאת, הרופא הקיש עליהן והכאבים היו עזים, לפיכך החליט שצריך טיפול שורש בשתיהן. אני סירבתי. היה נראלי תמוהה מאוד לעשות טיפולי שורש למרות שלא נראה כלום בצילום - עם זאת, זכור לי מקרה לפני כמה שנים, שהייתי צריך לעשות סתימה- בצילום לא היה נראה שצריך טיפול שורש אבל עם התחלת הטיפול ראו את השן והחליטו שכן. השאלה היא כזו, האם ניתן לקבוע צורך בטיפול שורש גם אם בצילום לא נראה דבר ( 2 צילומים שונים)? האם טיפול השורש עלול לשבור או להזיק לציפוי/ כתר EMAX ששמו לי? מה עוד יכולה להיות הסיבה לכאבים ? אני דרשתי צילום CT. אני חושש ממצב שיתברר בCT שלא צריך טיפולי שורש ואז הכאבים כיאילו ללא כל סיבה. אני שוקל לעשות את הטיפולי שורש בשל הכאבים והתלות המוחלטת שלי במשככי כאבים, גם אם לא נראה בצילום וזאת בשל ניסיון העבר... מה דעתך? האם הרגישות בשאר השיניים שבדר"כ לא כואבות - לחום- היא סבירה אחרי שבועיים וחצי מאז הציפויים ? תודה רבה. פחדן.

יכול להיןת שחלק מהשיניים הושחזו ביתר ולכן הכאבים. היו שיניים בולטות ? ברור שלא יראו דבר בצילום. רק אם הסיבה לטיפול שורש הינה עששת רואים זאת בצילום מיידי. 3 - 4 חדשים לאחר תחילת הכאבים, לאחר שהעצב "ימות" יראו בצילום תהליך פריאפיקאלי בקצה השורש. אבל כמובן אם יש כאבים מקרינים כמו שאתה מתאר , אין טעם להמתין. הפתיחה לטיפול שורש נעשית מאחורי השן, כך שבד"כ לא תשפיע עם הציפוי אבל תמיד ישנו סיכון שהציפוי יסדק בעת טיפול עם מקדח ואתה חייב להיות מודנ לכך. הדבר הנכון הינו לחזור לרופא המטפל על מנת שיהיה אחראי לחידוש הציפוי במידת הצורך. צילום CT לא יראה דבר.

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים