בונדינג לרגישות , מנשך עמוק וציפויים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

22/09/2022 | 14:15 | מאת: יעקובי

בגלל מנשך עמוק בו התחתונות לחצו על העליונות , הורידו לי קצת חומר שן מאחורי החותכות העליונות . הבעיה שאחת השיניים רגישה לקור וחום , אולי הסירו יותר מדי ונגעו בנקודה מסויימת , כי זה רק בשן הזאת . הבעיה שמאחורי אחת השיניים יש רגישות לקור , כנראה שבנקודה הזאת אולי עשו יותר מדי והסירו יותר אימייל . רופא הציע לי לבצע הליך של מריחת לכה או מה שקרוי בונדינג וזה אמור כביכול לכסות ולסתום את התעלות ולפתור לגמרי את הרגישות . רציתי לשמוע מה דעתך לגבי זה ? האם זה עדיף על סתימה וזה פותר לגמרי את הרגישות ? כמה זמן זה מחזיק בערך ? והאם בניגוד לסתימה , מריחת של הלכה הזאת מגביהה את המשטח ואז יכול להיווצר שוב לחץ על השן מהשן התחתונה , ככה שזה עלול לפגוע בציפוי (מדובר בציפוי קומפוזיט מקדימה , כי אמרו לי שבגלל המנשך שעמוק יכולה להיות בעיה עם הציפויי חרסינה שלא יחזיקו והיות והם יקרים וזה הליך בלתי הפיך , עשו לי קומפוזיטים. . אשמח לשמוע דעתך , בעניין מנשך עמוק וציפוי מתאים . ובעניין הרגישות מאחורי השן , האם לכה או בונדינג פותרת הבעיה ?

הבונדינג מרכיע לתרופה קצרה, כי הוא נשטף במהירות. צריך להיות אזון הין הציפויחם התחתונים לקו האחורי של העליונות עי הורדה רבה מדי עלולה להביא אותן אף לכדי צורך בטיפול שורש

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים