סתימה? טיפול שורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

29/09/2015 | 17:25 | מאת: ספיר

נראה לי שאני צריכה טיפול שורש אבל לא בטוחה שלא עששת עמוקה שמספיק סתימה. רציתי לשאול מה הסימפטומים שיש צורך בסתימה עמוקה ומה לטיפול שורש. ? והאם בעששת עמוקה שכמעט פגיעה במוח השן תמיד במצב כזה עושים סתימה או שלא בטוחים וזה ממש גבולי לפעמים עושים כבר אז טיפול שורש? ואם אחכה שבועיים שלושה זה יכול כבר להפוך מסתימה עמוקה לטיפול שורש בזמן כה קצר?

אבחנה בין טיפול שורש לסתימה מצריכה בדיקה מקיפה, הכוללת בדיקה קלינית וצילומים. סימפטום ככאב ספונטני המעיר משינה בלילה מעיד על צורך בטיפול שורש בסבירות גבוהה , אבל יכול להיות צורך בטיפול שורש גם ללא כאב כזה. העששת מתקדמת כל הזמן וחבל לחכות

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים