לימודים בחול

דיון מתוך פורום  התמודדות בעת מעבר לחו"ל

08/09/2014 | 10:52 | מאת: נעמה

שלום, שמי נעמה ואני מתחילה בסוף החודש שנה שנייה בלימודי רפואה באירופה. אני מאוד אוהבת את העיר והמקום שאני לומדת בו, אבל יש לי חבר בארץ ושנה שעבר הדבר גרם לי לתחושה ממש קשה של בדידות ולעיתים אף דיכאון. אני וחבר שלי מאוד קרובים אחד לשני, כל הזוגות מסביבנו כבר גרים ביחד או נשואים ולכן ניסינו גם לשכור דירה ביחד עכשיו, כשחזרתי לחופשת הקיץ. כל החופשה הייתה מדהימה והסתדרנו מעולה, אבל עכשיו כשכבר הגיע הזמן לחזור אני מרגישה כל כך מדוכאת וחסרת כוח ואנרגיה. היה לי שנה שעברה מאוד קשה עם הלימודים ואני כל הזמן חולמת חלומות מוזרים שחוזרים על עצמם ובהם אני נכשלת בשנה הבאה ולא מסוגלת להתמודד עם החומר (למרות ששנה שעברה לא נכשלתי בכלל). כל העניין מאוד מלחיץ אותי, כי לפתוח ככה שנה תובענית וקשה זה לא לעניין ואני מפחדת שאם אני מרגישה ככה לפני שהשנה בכלל התחילה אז אני עלולה להישבר באמצע. אני זוכרת ששנה שעברה באתי ללימודים עם המון כוח ואנרגיה ועכשיו- רק בא לי כבר לחזור לארץ שוב פעם האם הרגשות שלי נורמליים? ובכל מקרה, מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? תודה, נעמה

שלום נעמה ואני מתנצלת שעונה רק כעת! הייתה בעיה טכנית שלא אפשרה לי לראות כשמגיעות הודעות. הרגשות שלך הם יותר מנורמליים. מה יותר נורמלי מלרצות לחיות לצד אדם אהוב? לצערי אין פתרון קסם. הרעיון הוא לנסות לחיות חיים כמה שיותר מלאים כשאת שם, עם החברים שיש לצידך בלימודים, הקהילה הישראלית אם יש באזור וכמובן תמיכה של החבר והמשפחה בשיחות סקייפ וטלפון. בנוסף, ניתן להתחזק באמצעות טיפול פסיכולוגי בסקייפ. מהניסיון שלנו עם סטודנטים לרפואה בחו"ל אכן לא קל לשלב בין הלימודים הדורשניים לבין המרחק מהבית, ועזרנו ללא מעט סטודנטים להתחזק ולצלוח את התהליך. את מוזמנת לבקר באתר שלנו ואם רלוונטי ליצור קשר. יש לנו הנחות לסטודנטים וביטוחים רפואיים מסויימים מכסים גם הם את הטיפול אצלנו. [email protected] כך או כך מקווה שתהיה לך שנה (יותר) טובה! גילי

מנהל פורום התמודדות בעת מעבר לחו"ל