שלפוחית בשפתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/09/2015 | 16:33 | מאת: סאלי

הי אשמח לקבל תשובה בנוגע: יש לי ילד בן 10 גדל לו שלפוחית בגודל אפונה על השפתיים לא הצלחנו מאתמול להגיע לרופא עור ,יש מה לעשות? תודה

19/09/2015 | 17:18 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, שלפוחיות על פני השפתיים עשויות להיות ביטוי של זיהום הרפטי. זיהום זה מלווה לרוב בתחושת עקצוף ושריפה טרם הופעת השלפוחיות. להרגעה ניתן לנסות תכשיר על בסיס זינק אוקסיד כגון בפנטן וטיפול מקומי בתכשיר אנטי ויראלי כגון פנליפס. ממליצה כמובן לפנות לרופא עור לאבחנה קלינית היות וישנן סיבות נוספות לפריחה שלפוחתית על פני הריריות והעור וחשוב לקבל אנמנזה מלאה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה