רגישות בתנוך האוזן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/07/2015 | 06:42 | מאת: מירב

לד"ר מיכל שלום רב, בתי בת ה-7 סובלת מרגישות, כאבים ואדמומיות בתנוך האוזן לאחר שעשינו עגיל לפני כחודש. שמתי משחת סינטומיצין אך כואב לה מאוד ואני גם לא יכולה להזיז את העגיל ולשים עליו אלא רק מסביב. חברה אמרה שכדאי שאקנה לה עגילים מזהב (במקום העגיל הרפואי ששמו בעת הניקוב), אחטא אותו באלכוהול ואשים עליו סינטומיצין (וכל פעם אוציא את העגיל, אחטא ואשים סינטומיצין עד שתעבור הרגישות). אני חוששת שהרגישות תהפוך לדלקת רצינית. אשמח לקרוא תשובתך. תודה מראש מירב.

14/07/2015 | 13:22 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, הרושם כי מדובר באלרגיה ממגע. ממליצה להסיר את העגיל ולמרח תכשיר מקומי כגון אפלומיצין, פוסיקורט (מכילים אנטיביוטיקה וסטרואיד חלש להרגעת הדלקת) למספר ימים. חשוב להשלים תבחיני מטלית, כולל סדרה של מתכות בינהם ניקל וזהב. במידה ואין רגישות לזהב (לא שכיח), חשוב לענוד עגילים מזהב העשויים מעל 18 קראט.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה