פריחה/כתמים אדומים על הרגליים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/05/2015 | 09:11 | מאת: ע.

שלום לך, אני בן 62 ומזה כשבועיים-שלושה יש לי פריחה/כתמים אדומים די גדולים על שתי הירכיים קרוב למפשעה וגם מאחורי ברך אחת. זה לא מגרד לי. אני לוקח מירו 15 מ"ג, מזה 3.5 חודשים. קראתי בעלון התרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא: Erythema Multiforme. האם זה אפשרי? והאם זה דורש הפסקת המירו(בהדרגה). אשמח לקבל את התייחסותך. תודה.

24/05/2015 | 20:28 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, בהחלט נראה כי מדובר בתגובה עורית לתרופה החדשה. אריתמה מולטיפורמה הינה פריחה המופיעה בצורת נגע "מטרה" או "איריס", והנגעים נראים כטבעות קונצנטריות, לעתים קרובות עם בועה או שלפוחית במרכז. ישנן פריחות דומות כגון: אורטיקריה, הקרויה בעברית חרלת, FIXED DRUG ERUPTION ופריחות אחרות המזכירות אריתמה מולטיפורמה. ממליצה לפנות לרופא עור לאבחנה קלינית והפסקת או החלפת התרופה על ידי רופא מטפל. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה