בעיית עור אצל בעלי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/09/2014 | 08:07 | מאת: ענת

בעלי (בן 63) סוכרתי, סובל מהשמנת יתר ושומנים בדם. מטופל בתרופות. ישנן אצלו 2 בעיות ואודה באם תוכלי לתת לי פיתרון ועיצה על כך: 1) ישלאחרונה הופיעו לו כתמים אדומים צורבים ומגרדים על הקרקפת. מה הסיבה והטיפול?? 2. לאחרונה הוא מזיע בצורה קיצונית והזיעה גורמת להכתמת הגופיות לגוון צהוב. בעיקר לאחר שלוקח כדור שקיבל להפרשת נוזלים מהגוף היות ורופאה אנדוקרינית גילתה אצלו עודף נתרן ואסור לו לאכול מלח. תודה על העזרה מקרב לב.

21/09/2014 | 20:58 | מאת: ד"ר מיכל מידן

גרד בקרקפת עשוי להיות משני לסבוראה של הקרקפת. ממליצה לפנות לרופא עור לקבלת שמפו כגון: סבוסל, או שמפו אנטי פטריתי כגון אגיספור, ניזורל או משחה. לגבי הזעת יתר ניתן לנסות אנהידרול פורטה, במידה ואין הטבה ניתן לטפל בזריקות בוטוקס.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה