אדמומיות בלחיים מצח וסנטר קצת...

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/11/2016 | 09:58 | מאת: עדי

הייתי יום חמישי אצל רופאת עור שחשבה שמדובר בסבוריאה...אין לי קילופים אבל אדמומיות בלחיים ולעיתים אחרי שמש (למרות ששמתי הגנה) חזרתי עם כמו פריחה במצח ובלחיים כמו כוויה... איך ניתן לדעת בוודאות שזה סבוריאה ולא אלרגיה...מדובר חצי שנה בערך...אני בת 42 עוד מעט. האם יש סבוריאה ללא קילופים? תודה

08/11/2016 | 19:56 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, סבוראה מלווה בקשקשת שאינה נושרת בקלות עם גוון צהבהב, לרוב ישנה מעורבות של החלק הפנימי של הגבות ובצדי האף. זוהי מחלה כרונית ויש קשר למלסזיה(פטריה) ולכן הטיפול המקובל הינו שילוב של סטרואיד חלש עם מרכיב אנטי פטרייתי כגון: הידרואגיסטן. ישנם תכשירי לחות המאזנים את בלוטות החלב ומיועדים לעור הסובל מסבוראה כגון: סבודיאן, סבוקלם ועוד. ישנן אבחנות נוספות כגון: רגישות לחומרים, מחלות קולגן המלוות ברגישות לשמש, מחלות סיסטמיות המלווה בסומק תמידי ועוד. במידה ונמשך ממליצה על השלמת ברור לאדמומיות. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה