נטילת פרופסיה והשלכותיה
דיון מתוך פורום רפואת עור - דרמטולוגיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום, התייעצתי עם רופאת העור שלי לגבי הידלדלות שערי והיא נתנה לי פרופסיה. היא אמרה לי שתופעת הלוואי שיכולה להיות היא אי אונות וגם זה בקטע פסיכולוגי יותר. באינטרנט אני קורא על הרבה ביקורות שליליות על התרופה. האם היא פוגעת בכבד ובכליות? אני בן 25 נוטל גם רסיטל ויש לי היפרקלציוריה (יתר סידן בשתן).
תאמין לכל מילה שהגולשים כותבים כי אין יותר מסוכן מרופא עור לבני אדם. ברגע שכף רגלייך תדרוך אצל רופא עור אתה תקבל גיהינום של תופעות לוואי מכל התרופות שלו. כבר 50 שנה שהם מחלקים סטרואידים שהופכים את החולים לקורבנות תרתי משמע. פרופיסיה היא פגישה קשה בכמה רבדים ובעיקר בחשק המיני בוודאות.
שלום, כ 1% מהנוטלים את התרופה יסבלו מירידה בחשק המיני(לבידו) ופגיעה באיכות הזרע. לרוב תופעת לוואי זו הפיכה. לא ידוע לי על פגיעה הכבד או בכליות. לגבי אינטראקציה בין התרופות, יש לברר מול הרוקח. בהצלחה!