טיפול בסטרואידים לאלופציה אראטה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/11/2020 | 09:07 | מאת: ליה

שלום אפרת, יש לי אלופציה אראטה אוניברסליס-איבדתי שיער מכל חלקי הגוף. הוצע על ידי מרפאת עור ומין בבי"ח טיפול בסטראודים אורליים- פרדניזון. אני תוהה האם המינון גבוה מדי, כתוב בהפניה: 40 מ"ג כל יום ב10 הימים הראשונים וירידה של 5 מ"ג לאחר מכן כל שבוע. כך יוצא שאני לוקחת חודשיים בעצם, אני שוקלת 48 ק"ג, חוששת שמדובר במינון גבוה מדי ובזמן ממושך שיוביל לתופעות לוואי לא נעימות. אשמח לעזרתך

15/11/2020 | 02:09 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

אלופציה אראטה אוניברסלית הינה מחלה הדורשת סטרואידים סיסטמים כטיפול. בבית חולים בו אני עובדת, באיכילוב, יש מרפאת שיער מצויינת, ניתן לקבוע תור ושם לאחר בדיקה יוכלו להמליץ על טיפול נכון עבורך. בבית חולים שלנו נהוג לטפל בשיטת פאלס (3 ימים של עירוי סטרואידים אחת לחודש) ולא בכדורים. ממליצה לקבוע תור ולשמוע על הטיפול האפשרי. 036973585 בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה