נמשים על הפנים- איך נוצרים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/09/2020 | 01:24 | מאת: וילאנל

אם יש לי נמשים (לא מעט אבל לא מלא), ואני רוצה עוד מהם. האם חשיפה לשמש תעזור? האם קרם הגנה מונע נמשים? ובנוסף היום הייתי הרבה מאוד בשמש, ובשעה שעתיים אחר כך ראיתי שהפנים שלי מלאות נמשים. כמה שעות לאחר מכן, הנמשים כאילו חזרו לעצמם וכבר לא נראו הרבה כמו מקודם. למה זה, ואיך אפשר להפוך את המצב לקבוע, אם בכלל?

01/10/2020 | 13:15 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

נמשים מופיעים לאחר חשיפה לשמש, לרוב הם נהיים בהירים יותר מספר שעות לאחר החשיפה. הנמשים תמיד מתבהרים בתקופת החורף בה החשיפה לשמש פוחתת. אנשים מנומשים הם לרוב בעלי גוון עור בהיר ובעלי סיכון גבוה יותר לפתח סרטן עור בעתיד. לא מומלץ להחשף לשמש ללא קרם הגנה מאחר ואת עלולה להגביר את הסכנה לסרטן עור, הזדקנות העור וכו. מומלץ להמנע מחשיפה לשמש ולשים קרם הגנה עם מקדם 50, להקפיד על שימוש בכובע וביגוד מגן.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה