ספטל סקראב/דרמקס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/09/2020 | 12:30 | מאת: עידו

למשך כמה זמן אחרי ניתוח פיסטולה אנאלית, כשנשאר פצע פתוח, זה בסדר להשתמש בספטל סקראב? בעבר התפתחו אבצסים באיזור. רוקחת קצת הבהילה אותי בקשר לספטל סקרב

13/09/2020 | 12:36 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לרוב אין מניעה מרחצה עם דרמקס (Triclosan 1%) אך הייתי ניגשת לבדיקת רופא לוודא שההחלמה תקינה. בשימוש עם דרמקס באם מופיעות תופעות לוואי כגון פריחה, דלקת מקומית או גירוי יש להפסיק את השימוש בתכשיר. בנוסף השימוש מומלץ בילדים מעל גיל 12 ולא מומלץ לנשים בהריון או נשים מניקות. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה