נקודת חן שהתחילה לרדת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/07/2020 | 15:02 | מאת: אילנה

שלום רב, לאחרונה שמתי לב שהנקודת חן שהיתה לי השתנתה מעט (נהיתה יותר מחוספסת ובולטת) וגם נפצעה ומציקה לי, כאלו רוצה לרדת. שאלותי הן: 1.האם לפי המראה של התמונה המצורפת - צריך ללכת לפלסטיקאי להוריד ולעשות ביופסיה או מספיק לפנות לרופא עור כדי שישרוף אותה קצת. 2. האם העינין דחוף או יכול לחכות עוד חודש למשל.

15/07/2020 | 22:00 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לא ניתן לאבחן נקודות חן על פי תמונה. במקרה של שינוי בגודל / צבע / צורה / דימום / הופעת פצע שאינו מחלים יש לגשת בדחיפות לבדיקת רופא עור לסקירת שומות מלאה והחלטה על המשך טיפול. ממליצה לגשת בהקדם לבדיקת רופא עור, הוא יבדוק ויחליט על הצורך בהסרה והדחיפות. לשאלתך. הבדיקה דחופה ולא ניתן לדחות אותה. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה