חשד להרפס וגינאלי שבוע 38-דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

20/04/2020 | 12:18 | מאת: דנה

שלום רב בשבוע 38 התגלו לי כמה פצעים באיזור התחתון בין הנרתיק לישבן. לפני 8 שנים היו לי גם כמה פצעים ליד הנרתיק רופאת הנשים חשדה שמדובר בהרפס אך כמה בדיקות דם להרפס מסוג 2 היו שליליות וכך גם ב2017 כשעשיתי בדיקת דם. הייתי לפני יומיים במיון נשים, הרופא טען שלא נראה כהרפס אלא יותר כקונדילומה או גירוי אבל בגלל שאי אפשר לשלול בוודאות, הןא לקח משטח ובדיקת דם לנוגדנים גם להרפס מסוג 1 ו2 ובכל מקרה נתן לי כדורים ל5 ימים. אמר שאם תתםתח לידה עד שיתקבלו התשובות אצטרך לעבור קיסרי ואם לא וגם אקח את הכדורים עד הלידה אוכל כנראה ללדת טבעי . השאלה שלי היא אם אכן אקח את הכדורים ל5 ימים זה אומר שאבריא מההרפס . הוא לא נשאר עוד בגוף גם אחרי שהנגעים עוברים ? אני מפחדת לקחת סיכון רוצה רק אם בוודאות אין לי הרפס. על אף החשש מקיסרי. אודה לתשובה בהקדם !

23/04/2020 | 19:52 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, האבחנה של הרפס בעיקר קלינית והשלמת גם משטח ותרבית. ממליצה להתייעץ עם גניקולוג לגבי סוגיה זו לאחר חזרת תשובות מעבדה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה