דרמטיטסס בכף יד ותוצאה גבוהה בבדיקת אלרגיה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/02/2020 | 00:20 | מאת: שגיא

שלום רב לאחר מגע חד פעמי עם סבון נוזלי במפעל מזון בו הייתי עם משפחתי [ביקשו מהמבקרים במפעל לשטוף ידיים לכניסה למפעל].תוך שניות היה לי צריבה עזה בכף יד כולל גרד עז וגירוד נוראי במשך מס שעות זה היה לפני שנה וחצי.מאז יש הטבה במקום אין גרד או צריבה או גירוי.מצד שני המקום אדום ויש תחושת יובש המתגברת בימי שרב או מגע עם מים חמים.ליובש אני מורח קרם לחות חדשני עם ספיגה ממושכת של אטופיק דרמטיסס שמקל למשך 4-5 שעות.אני שוקל לתבוע את המקום בו נגרם לי הנזק בעור.הייתי אצל רופא אלרגיה ושלח אותי לבדיקת אלרגיה בדם lge ויצא לי 658 גבוה מעל הנורמה למה הכוונה? והאם זה מרמז על נטייה לאלרגיה?רופא אלרגיה המליץ לי שלא לעשות מבחני מטלית לחומרים שהיו בסבון מחשש לתגובה חריפה בגב ולפגיעה נוספת מה דעתך האם יש סיבה לחשש הזה?? כמו כן יש רגישות באזור למים חמים מזגן וכ מגע עם מחשב או עכבר נייד ובמס פעמים היה לי תחושת זרם או כאב בכף היד למס דקות וחלף רופא אלרגיה אמר שיתכן והחומר האלרגני פגע גם במערכת העצבים בכף היד ושאבדוק זאת למה הכוונה? האם דלקת עור ממגע יכולה לגרום לנכות או מגבלה כרונית בעור? אודה לעזרתך.בברכה שגיא

05/02/2020 | 21:30 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ממליצה לפנות לרופא תעסוקתי להמשך מעקב וברור עם התוצאות של הבדיקות.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה