קטורזיס פילאריס ברגליים ובבטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/09/2019 | 15:33 | מאת: ליאל

נקודות שחורות בכל הרגליים, הבטן. הייתי אצל רופא עור וקיבלתי שתי משחות.. אקווה קרם, u-care 10% והנגעים והסימנים עדיין לא חולפים. אני מתביישת לשים קצר. כי הנקודות ממש בולטות זה נראה כאילו יש לי עוג ברווז. מה אפשר לעשות כדי להעלים את זה? אין משחות עם סטרואידים שיעזרו? והאם יש להם תופעות לוואי?

21/09/2019 | 15:41 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, קרטוזיס פילריס מאופיינת בעור מחוספס באספקט החיצוני של הזרועות . יש שכיחות גבוהה של המצב במצבים כגון אטופיק-דרמטיטיס ואיכטיוזיס וולגריס, יש נטייה להקלה בסימנים בקיץ והחמרה בחורף. לא ניתן לטפל בבעיה, אלא להקל בלבד על ידי שימוש בחומצה סאליצילית, רטין A, חומצה לקטית , אוראה ועוד בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה