פריחה בכפות הידיים ובפדחת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/08/2019 | 11:27 | מאת: ארנון

משתמש בסאנאקטיק ג'ל למעלה משלושה שבועות ומורח על גב כפות הידיים ועל הפדחת פעם ביום על פי ההוראות. החלה להופיע על כפות הידיים ועל הפדחת פריחה אדומה ,צפופה ומגרדת. לאחר יומיים הופיעו גם בועות מים כמו כוויה. הפסקתי לקחת את התרופה. פה הטיפול בפריחה? האם זה יעבור בעצמו? תודה

10/08/2019 | 10:04 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, מדובר בתגובת רגישות לחומר. ממליצה לפנות לרופא עור. ממליצה מקומית על אפלומיצין או פוסיקורט. ללא מרשם ניתן למרוח קרם טראומיל. הפריחה תחלוף.

10/08/2019 | 20:38 | מאת: ארנון

תודה עבור תשובתך. רק רוצה ליידע אותך שכשפניתי לרופא עור בשירות און ליין של כללית בשל העדר תשובה מכם ולאחר ששלחתי אליו צילומים של הפריחה,הוא אמר לי שזו תגובה נורמלית של התרופה שאמורה לגרום לסוג של אודם וכוויות ושזה הטיפול בבעיה. רק הדגיש שהטיפול צריך להיעשות בחורף ולא בקיץ בשל החשיפה המוגברת לשמש. אולם במסמך התרופה מצויין שבניגוד לתרופות אחרות אין תגובות של אודם ולפיכך אני נוטה לקבל את הסברך ולא את ההסבר של הרופא בשירות האון ליין. הוא רשם לי משחה בשם אלוקום קרם והיא עזרה לי מאוד להפחית את האודם והכוויות.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה