אבחון נגעים בעור בראש בפנים וידיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/08/2019 | 07:12 | מאת: אברהן

בסד שלום רופא אבחן סולר קרטוזיס מוקדים היםרקרטוטים בגווני העור מוקפים בהילה אדמונית מחוספסים בגודל 1סמ , עגולים מפוזרים בפנים ובעפות הידיים בראש בפנים. לפני כחצי שנה עשו לי ביופסיה מגוש אחד בראש יצא תקין. מה אומרת האבחנה הזו אודה על תשובתכם. בברכה

08/08/2019 | 10:08 | מאת: ד"ר מידן מיכל

קרטוזות סולריות או סולר קרטוזיס הינם נגעים שפירים כתוצאה מחשיפה לשמש. נגעים אלו עלולים להתפתח לגידולי עור ממאירים של תאי קשקש ולכן חשוב להקפיאם. מדובר בהקפאה (-196 מעלות). בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה