האם נדבקתי בשושנת יריחו?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/08/2019 | 19:31 | מאת: גבי

לפני יומיים וחצי נעקצתי באילת ע"י יתוש או חרק אחר בגובה נמוך, מתחת לברך. מהרגע הראשון האיזור היה רגיש יותר מעקיצה רגילה. כיום כבר מדובר בנגע בעור שרגיש מאד למגע. אני מטפל בג'ל אלו וורה שמרגיע את העור מסביב. האם יש צורך לפנות לרופא לשלול שנדבקתי בלישמניה?

08/08/2019 | 10:04 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, לשמניה הינה מחלת עור הנגרמת על-ידי טפיל ומועברת בעקיצה של זבוב חול. המחלה נגרמת על-ידי שני סוגי טפילים: לשמניה מייג'ור ולשמניה טרופיקה. עקיצת זבוב החול גורמת להעברת הטפיל. לשמניה מייג'ור קיימת בבקעת הירדן המרכזית, בערבה, במרכז הנגב ובישובי עמק בית שאן. לשמניה טרופיקה קיימת באזור ירושלים (מעלה אדומים , כפר אדומים, ענתות) , באזור השומרון (פדואל, בית אריה) ובאזור הצפון- טבריה וצפון הכנרת. הטיפול ללשמניה חשוב על מנת למנוע צלקות. ניתן להשלים משטח וביופסית עור עם צביעה מיוחדת. לאבחון חשוב לפנות לרופא עור מדובר העקיצה שאענה מחלימה ומותירה פצע. במידה ומדובר בעקיצות ניתן למרוח קרם עם סטרואיד להקלה ולראות האם ישנה הטבה. קרם אפלומיצין , ופוסיקורט מצויינים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה