רגישות לטבעת מזהב לבן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/05/2016 | 11:49 | מאת: מיכל

שלום. לפני כמה שנים פיתחתי רגישות לטבעת העשויה זהב לבן. בהתחלה זה התבטא באדמומיות ויובש ובכל פעם שזה קרה מרחתי משחת בטאקורטן שהייתה לי וזה עבר (זה קרה בעיקר בחורף ואחרי הטיפול היה שקט עד החורף הבא). בחורף האחרון (דצמבר) נראה שהאלרגיה החריפה והתבטאה באדמומיות חזקה, יובש מגרד ובועיות מים קטנטנות. הלכתי לרופאת עור שכמעט בלי להסתכל "אבחנה" שזה בגלל שלא הורדתי את הטבעת והיו שם מים שלא התייבשו. ניסיתי להסביר לה שזו טבעת דקה ודיי רופפת כך שזה לא יכול להיות המקרה (יש עליי טבעות עבות יותר שאני מקפידה לנגב מתחתן, אחת מהן, למרבה הפלא מכילה זהב לבן שנוגע בעור ובאצבע ההיא אין לי שום רגישות). לא כל כך היה עם מי לדבר. היא רשמה לי משחת דרמובט. המשחה עזרה מאוד ואכן העור הבריא עם הזמן. הבעיה היא שכשהעור מבריא ואני מפסיקה למרוח הרגישות הזו מתחילה לחזור (אני כבר לא עונדת את הטבעת בכלל 4 חודשים). כבר עברתי 2-3 סבבים של מריחה ו"הבראה" מאז שסיימתי את הטיפול הראשון עם הדרמובט בינואר. אשמח לדעת למה הרגישות חוזרת גם כשהעור לא בא במגע עם הטבעת והאם אני צריכה להחליף טיפול או להמשיך עם הדרמובט למשך זמן ארוך יותר אחרי שנראה שהעור החלים. אני רוצה מאוד לענוד את הטבעת בחזרה, היא טבעת האירוסים שלי ומקומה על האצבע שלי :) תודה מראש והמשך שבוע טוב!

21/05/2016 | 13:36 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ממליצה להשלים תבחיני מטלית כולל לסדרה סטנדרטית וקוסמטיקה. רגישות לזהב אינה שכיחה. ציינת כי אינך עונדת את הטבעת זה 4 חודשים ולמרות זאת ישנה פריחה לסירוגין. הרושם כי הרגישות אינה לזהב. בשלב זה, ממליצה על שימוש בסבון צטפיל בלבד, ולהימנע משימוש כרוני בסטרואידים. כעת מומלץ על שימוש משחת אלוקום פעמיים בשבוע ובהמשך במידה ואין הטבה משחת פרוטופיק שאינה מכילה סטרואידים ודורשת מרשם רופא. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה