סבוריאה וגירוים מרובים המשך

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/07/2019 | 14:17 | מאת: גל

היי רשמת לי להשתמש במשחת פרוטופיק את ממליצה לוותר על המשחות סטרואידים בכללי? אני משתמש במשחת אלוקום מעל שנה ומשחת ניזורל בערך חצי שנה עכשיו חוץ מלהפחית קצת את האדמומיות הם לא עזרו בכלום הם לא עוזרים נגד הגירויים המרובים לגבי הגירודים דווקא מאז שהתחלתי להשתמש באלוקום הגירודים מהפנים והקרקפת (עדיין יש) עברו פשוט לגירודים בכל הגוף אז את ממליצה להפסיק אם משחות סטרואידים לגמרי? הבעיה שתמיד שניסיתי להפסיק איתם אחרי 4-5 ימים הכל יוצא החוצה העור בםנים מתקלף וכל הפנים אדומות מה שלא היה לפני שהתחלתי להשתמש בהם ולגבי פרוטופיק האם יש סיכונים /תופעות לוואי אני אצל אותו רופא עור כמעט שנתיים ולא הזכיר את פרוטופיק פעם אחת אגב גם השבוע גילו לי אלרגיה לאבק יש המלצה לגבי זה?

20/07/2019 | 15:38 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, פרטופיק הינה משחה אנטי דלקתית ללא סטרואידים מתאימה למספר אינדיקציות לרבות אטופיק דרמטיטיס. המלצתי להתחיל בצורה הדרגתית היות וגורמת בהתחלה אדמומיות, היא תרופה בטוחה מאוד. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה