בדיקת דם עם חשד להמצאות אלרגיה בדם

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/07/2019 | 15:12 | מאת: רני

לכבוד דר מיכל מידן שלום רב הייתי השבוע בקופת חולים ועשיתי בדיקת דם ומצאו שיש לי שם סוג האאוזינופילים לסייע לרופא לאבחן בעיה רפואית כאשר עולה חשד לזיהום על־ידי טפילים או כשיש חשד לתגובה אלרגית. ערכים גבוהים מהנורמה מצביעים על עליה משמעותית במספר האאוזינופילים. זה יכול להעיד על נטייה לאלרגיה (אסתמה, נזלת אלרגית, אסתמה של העור וכדומה), או על זיהומים של טפילים שונים (כגון תולעים).האם יש קשר עקיף או ישיר לבעיה שלדלקת עור מסוג דרמטיסס אירטנטית? מצד אחד אין כמעט גרד בכף היד ומצד שני יש לעיתים תחושה של כאב או צריבה במידה ולא מרחתי קרם ידים בזמן האם אלו תסמיני יובש או תסמיני דלקת עור? כמו כן אני אמור לנסוע עם המשפחה לאילת בקייץ ושוקל להכנס לים או בריכה האם הדבר מומלץ? עקב אפשרות של כלור או מלח במים.כמו כן באזור כפות הידיים יש שתי שלפןחיות אדומות אין הם מגרדות או צורבות כמו בעבר אבל בכל מגע עימם לעיתים כואב או לא נעים מה מומלץ לעשות?

13/07/2019 | 13:41 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ממליצה להקפיד על ליחוח באופן קבוע והשלמת בדיקת דפ בשם רמת IGE

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה