פטרת הציפורניים בציפורן הרגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/06/2019 | 17:11 | מאת: אביב

שלום, בשנים האחרונות הציפורן בבוהן בכף הרגל נגועה במה שנראה כמו פטריה. צבע הציפורן כהה בצדדים ולבן באמצע, היא מתפוררת וכואבת. בספטמבר 2015 פניתי לרופאת עור, היא שלחה אותי לבדיקה ואמרה שעל פי התוצאות אין לי פטריה בציפורן. בכל זאת היא נתנה לי טיפול תרופתי בכדורים למשך חצי שנה (מנובמבר 15 עד אפריל 16), טיפול שעלול היה לפגוע בכבד ולכן במהלך הטיפול הייתי צריכה לעשות בדיקת דם פעם בחודש לפני קבלת מרשם חדש. במהלך הטיפול המצב של הציפורן השתפר, היא התפוררה פחות והתחילה להתבהר. בסיום הטיפול הרופאה אמרה שזה ייקח עד שנה שהציפורן תתחלף והייתי מלאת תקווה. באוגוסט 18, שנה וחצי אחרי סיום הטיפול חזרתי לאותה הרופאה כי הציפורן לא רק שלא התחלפה אלא ה מצבה נהיה גרוע יותר ובנוסף העור בכף הרגל ובין הבהונות הפך קשה ומגרד ולא אסטטי, היא טענה שהציפורן תישאר כך (היא החליטה שזה בגלל שאני הולכת עם נעליים סגורות ללא גרביים, מה שלא קרה מעולם, אני תמיד גורבת גרביים כשאני נועלת נעליים סגורות) ובנוגע לעור היא אמרה לי להשתמש ביולקטין של דוקטור פישר. לאחר כחודשיים כשראיתי שהקרם לא עזר לעור היבש והמגרד הפסקתי להשתמש בו. כיום, שנה אחרי הציפורן עדיין מתפוררת, כואבת ונראית נורא, העור יבש ומגרד והכי גרוע שהציפורניים האחרות באותה כף הרגל מתחילות לשנות את צבען גם כן. אני אובדת עצות. האם יתכן שבאמת לא מדובר בפטרת הציפורניים כמו שהבדיקה הראתה? מה ניתן לעשות? האם זה אי פעם יעבור? תודה מראש

15/06/2019 | 20:29 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ישנם שינוייים שאינם בהכרח משנית לפטרת. ממליצה לחזור על משטח ותרבית שנית. במידה ושלילי ניתן לנסות ג׳ל מיטקס שמתאים לשינויים בציפורניים שאינם בהכרח מגרנות על ידי זיהום פטרייתי.

15/06/2019 | 22:24 | מאת: אביב

תודה רבה על העזרה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה