אודה למענה על שלושת השאלות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/06/2019 | 21:40 | מאת: שלום

שלום, לפני זמן מה צץ לי כיב שטחי על איבר המין (רופא עור כינה את זה ארוזיה). הכיב התרפא לגמרי מעצמו תוך 3 ימים בלבד!. אני חושב שפצעתי את עצמי בטעות איכשהו בשפשוף במיטה אך שני רופאי עור שונים שראו את הכיב (בתמונות בלבד) הפנו אותי לבדיקות שונות, בין השאר לעגבת. כל הבדיקות יצאו תקינות. ביצעתי שתי בדיקות עגבת - 5 שבועות אחרי המקרה החשוד ו- 7 שבועות אחרי המקרה החשוד (בדיקת TREPONEMA PALLID. Ab snr by elisa) - פעמיים התשובות חזרו שליליות - תקינות !! רציתי לשאול: 1. האם אפשר להדבק בעגבת ממסאז רגיל אך שבסופו המעסה עשתה לי הרפייה ידנית בלבד של איבר המין, אני גם קצת נישקתי אותה בחזה וזהו שום דבר מעבר ! - זה המקרה לכאורה - ללא מין מכל סוג שהוא. 2. האם נכון לאמר שהריפוי המהיר מאד (תוך 3 ימים בלבד כאמור מהופעת הכיב) אינו אופייני לעגבת ראשונית ובעצם מצביע על כך שמדובר בפצע שנוצר משפשוף או משהו כזה ? 3. האם הבדיקות שביצעתי 5 ו- 7 שבועות מהמקרה החשוד (שהם למעשה יום למחרת הופעת הכיב ושבועיים לאחר הופעתו) שוללים סופית עגבת? האם יש צורך לחזור על הבדיקה בהתחשב בנסיבות כאמור? 4. ניתן לקיים יחסים עם בת הזוג ללא חשש? אני מתחרט על הכל ורוצה כבר לחזור לחיי. תודה מראש ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2019 | 20:32 | מאת: אחת

עד שהדופאה תענה אומר שאפשר להידבק גם ממין אוראלי. ומאוד כדאי היה לקחת אנטיביוטיקה. זה מחסל לגמריי.. והנה תקרא פה עשה העתק הדבק https://www.clalit.co.il/he/lifestyle/sex/Pages/syphilis.aspx

13/06/2019 | 02:23 | מאת: שלום

אבל לא היה מין אוראלי!!! היה רק עיסוי רגיל ועשתה לי ביד לאיבר המין - זהו לא יותר, להבנתי אי אפשר להדבק כך בכלום. כל הבדיקות היו שליליות כך שלא הייתה שום הצדקה לקחת אנטיביוטיקה סתם. אני רק רוצה לוודא עם הרופאה שהתוצאות סופיות.

שלום, הכיב בעגבת אינו כואב. ניתן להידבק על קיום יחסי מין והמין אוראלי. הכיב מופיע כ 3 שבועות לאחר קיום יחסי המין וכ 3 חודשים אחר מכן פריחה אינה מגרדת שמופיעה לעיתים בכפות ידיים ורגליים. לגבי הסרולוגיה רושם שהכול תקין . בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה