כוויות מהשמש באזורים נרחבים בגוף

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/06/2019 | 15:57 | מאת: אנונימית

היי, לפני יומיים הייתי כ3 שעות בים חשופה לשמש ישירה ונשרפתי באזור החזה כולו,גם מתחת לחזה,רגליים וידיים. אין שלפוחיות אבל יש מעין גוש בעור שמתנפח עם הזמן ונראה כמו גולה בגודל קצת יותר גדול מחצי שקל. כל האזורים שציינתי אדומים ושורפים, יש הגבלה בתנועה -לא מצליחה להרים את הידיים למעלה. בנוסף לא מצליחה להישען על הידיים או על בית החזה (לדוגמה שינה על הצד או שינה על הבטן- רק שינה על הגב מתאפשרת מאחר ובחלק האחורי של הגוף לא נשרפתי כלל. ראיתי רופא משפחה שנתן לי מרשם לסילברול לאחר שמרחתי פעם אחת בבית ביאפין. שאלתי היא האם מומלץ לקחת סילברול? הבנתי שהיא משחה לכוויות קשות יותר(ממים רותחים וכו׳) ובנוסף משאירה כתמים על האור, לעומת ביאפין שהיא פחות חזקה ומאיימת. בנוסף הנפיחות במקום מסויים בשתי הזרועות מלחיצה אותי, אין בפנים נוזל, אלא זה הכל עור פשוט שבולט כלפי חוצה בצורת גולה. כשהייתי אצל הרופא הן היו די קטנות ושטחיות אבל עכשיו הם גודלות עד כדי גוש בולט לעין- אין נוזל או משהו.

04/06/2019 | 11:23 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה על קרם אנטי דלקתי כגון אלוקום למספר ימים ולהקפיד על קרם הגנה. פיגמנטציה לאחר כוויה עלולה להופיע לכן חשוב להקפיד על קרם הגנה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה