פפולה ורודה דרמוסקופית בגב

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

30/05/2019 | 12:29 | מאת: שרון

רופאת עור אבחנה פפולה ורודה דרמוסקופית בגב מתאים לbcc. והפנתה לפלסטיקאי לביופסית כריתה. האם אבחנה בדרמוסקופ היא חד משמעית? מה זה עוד יכול להיות?

30/05/2019 | 18:23 | מאת: ד"ר מידן מיכל

מדובר בגידול עורי שכיח. מקורו הוא בשכבות המרכיבות את העור השטחי (שכבה בזלית) ובעברית נקרא בזיליומה. גידולים אלו נפוצים אצל מבוגרים בעיקר באזורים שנחשפו לשמש. סוג גידוול זה אינו נוטה לשלוח גרורות ולרוב הטיפול בו קל. מדובר בהסרה כירורגית של הנגע בשלמותו. סרטן זה קשור לחשיפה לשמש ומחייב מעקב שוטף (לפחות כל 4 חודשים) אצל רופא עור. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה